NavMenu

Konferencija Beogradske berze 7. novembra u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 01.11.2017. 13:08
Komentari
Podeli
(Foto: SergeyP/shutterstock.com)
U Beogradu će u utorak, 7. novembra biti održana šesnaesta međunarodna konferencija Beogradske berze, UPGRADE IN BELGRADE 2017, u beogradskom Hotelu Hyatt Regency. Konferenciju će svečano otvoriti guvernerka Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, a na njoj će učestvovati više od 300 učesnika, predstavnika domaćih i regionalnih banaka, brokerskih kuća, investicionih i akcionarskih društava, lokalnih zajednica, kao i predstavnika akademske zajednice i medija.

Najznačajnije teme ovogodišnje Konferencije su makroekonomske perspektive u Srbiji i regionu, strategija razvoja finansijskih tržišta u Srbiji i inovativne tehnologije u oblasti berzanskog poslovanja, saopštila je Beogradska berza.

Kako preciziraju, tokom Konferencije će biti odžana tri panela. Prvi, pod nazivom "Makroekonomske perspektive u Srbiji i regionu" ima za cilj da da osvrt na aktuelni makroekonomski trenutak i ponudi modele za pronalaženje kratkoročnih i dugoročnih rešenja za ključne izazove sa kojima je suočena naša zemlja i zemlje u regionu. Učešće na ovom panelu do sada su potvrdili Nikola Altiparmakov, član Fiskalnog saveta Republike Srbije, Dubravka Negre, direktorka Kancelarije Evropske investicione banke, Aleksandra Vukosavljević, EBRD, direktor finansijskog sektora i Vladimir Čupić, direktor Predstavništva Atlantic Grupe.

U drugom panelu, pod nazivom "Tržište kapitala: Quo vadis?", tražiće se odgovor na pitanje kako da se finansijsko tržište stavi u funkciju rasta i razvoja domaće privrede i da li je moguće imati uspešnu i efikasnu tržišnu privredu bez tržišta kapitala. Učešće na drugom panelu do sada su potvrdili Predrag Dedeić, predsednik Komisije za hartije od vrednosti, Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke, Vladislav Cvetković, PricewaterhouseCoopers d.o.o. i Siniša Krneta, direktor Beogradske berze.

Treći panel pod nazivom "Inovativne tehnologije na tržištu kapitala" treba da doprinese boljem razumevanju potencijala tržišta kapitala i efikasnijem izlaženju u susret potrebama poslovne zajednice, prevashodno kroz omogućavanje pristupa finansiranju inovativnim kompanijama u početnima fazama svog razvoja. Na ovom panelu učešće su do sada potvrdili Urmas Peiker, suosnivač kompanije Funderbeam SEE d.o.o, Jasna Atanasijević, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za javne politike i Sandra Rodić, ekspert za razvoj finansijskog tržišta u okviru USAID BEP i Milan Šolaja, direktor Vojvodina ICT Cluster.


Poseban deo programa činiće specijalno predavanje "Partnerstvo za inovacije u digitalno doba", koje će održati Jorge Tavio Ascanio, menadžer za digitalne inovacije i saradnju kompanije Thomson Reuters, kao i predavanje Sebastiana Sose, stalni predstavnik MMF-a u Srbiji sa temom "MMF-ov pogled na Srbiju".

Tokom Konferencije biće dodeljene i nagrade kompanijima koje su u prethodnoj godini ostvarile najbolje odnose sa investitorima, prema oceni Komisije za odnose sa investitorima Beogradske berze.

Sastavni deo Međunarodne konferencije Beogradske berze biće i sedma po redu Regionalna investitorska konferencija, u okviru koje se profesionalni portfolio investitori na direktnim, individualnim B2B sastancima sa menadžmentom najkvalitetnijih akcionarskih društava upoznaju sa poslovanjem i planovima razvoja ovih kompanija. Na Regionalnoj investitorskoj konferenciji učešće je do sada potvrdilo 15 najboljih kompanija iz regiona.

Program Konferencije, ažuriranu listu panelista i njihove reference detaljnije pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.