NavMenu

O rebalansu budžeta grada Beograda 7. novembra - Na dnevnom redu i korekcije poreskih zona

Izvor: Novosti Sreda, 01.11.2017. 11:54
Komentari
Podeli
Skupštine grada Beograda (Foto: Mikhail Markovskiy/shutterstock.com)Skupštine grada Beograda
Rebalans budžeta, utvrđivanje zona i visina poreza na imovinu glavne su teme naredne sednice Skupštine grada Beograda, koja će se održati sledećeg utorka, 7. novembra. Pred gradskim odbornicima je i šest planova detaljne regulacije, a diskutovaće se i o finansijskim izveštajima 20 javnih preduzeća za 2016. godinu.

– Zone na osnovu kojih se obračunava porez na imovinu trebalo bi da budu delimično korigovane. Zbog toga će doći i do određenih korekcija za građane koji žive u tim kvartovima. Konkretno, povećanje ili smanjenje osnovice poreza na imovinu neće biti veće od 2% – rekao je za Novosti Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada.

Rebalansom budžeta, oko 1,06 milijardi dinara biće ostavljeno javnim preduzećima za investiciona ulaganja – objašnjava Nikodijević i naglašava da j odvojeno i 750 miliona dinara da se prevremeno otplate rate nepovoljnih kredita.

Prvi čovek gradskog parlamenta kaže da su se konačno stekli uslovi da se kupi neophodna oprema za Arenu, pa će u najveću sportsku salu u ovom delu Evrope biti investirano preko 50 miliona dinara.

Kao i svake godine, moraće da se dotira GSP. Gradski prevoznik dobiće 835 miliona dinara (oko 7 mil EUR) za bolje funkcionisanje saobraćaja. Na osnovu poreza na dohodak građana premašen je plan za oko 600 miiona dinara i to zahvaljujući zapošljavanju i povećanju plata. Za obnavljanje asfalta izdvojeno je dodatnih 300 miliona, koliko će dobiti i opštine za svoje projekte. Za čišćenje divljih deponija odvojeno je dodatnih 19 miliona dinara. Glavni grad Srbije uspostaviće saradnju sa Rabatom, glavnim gradom Maroka.


Odbornici gradskog parlamenta diskutovaće i o nazivima četiri ulice. Poznati dramaturg Jovan Ćirilov dobiće ulicu na Zvezdari. Novi bulevar na Novom Beogradu i zvanično će postati Bulevar heroja sa Košara. Ulicu na Voždovcu dobiće švedska književnica Astrid Lindgren, a na mapi grada naći će se i Ulica belog orla.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.