NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Ne očekujemo novo pomeranje rokova za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla

Izvor: Beta Sreda, 01.11.2017. 15:52
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Razlog pomeranja rokova za koncesiju za beogradski Aerodrom Nikola Tesla je da se dobiju najbolje ponude i da se ispune zadati kriterijumi na najbolji mogući način, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

- Više sam za to da damo dodatno vreme, kako bismo dobili najbolje ponude - kazala je ona i dodala da ne očekuje dodatna pomeranja rokova za koncesiju.

Mihajlović očekuje da ćemo "sledeće godine imati kompletno završenu transakciju, kao što smo i planirali, sa manjim pomeranjem rokova od dvadesetak dana".

Danas je istekao nedavno produženi rok za dostavljanje konačne verzije nacrta ugovora o koncesiji za Aerodrom Nikola Tesla, ponuđačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka.

Rok za slanje obavezujućih ponuda za koncesiju za Aerodrom je 23. novembar.

Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Poziv zainteresovanim koncesionarima objavljen je 10. februara 2017.

Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina. Tenderom je predviđeno da koncesiju neće moći da dobiju kompanije koje upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.