NavMenu

Više od 500 privrednika na Beogradskim investicionim danima 9. i 10. novembra

Izvor: eKapija Utorak, 31.10.2017. 17:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Number1411/shutterstock.com)Ilustracija
Beogradski investicioni dani biće organizovani 9. i 10. novembra u sprskoj prestonici i oni bi trebalo da, usled dobrog privrednog ambijenta koji je stvoren u Srbiji, rezultiraju konkretnim investicijama i projektima, poručio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević, a prenosi Beoinfo.

– Do sada imamo više od 500 prijavljenih privrednika iz zemlje i inostranstva. Želimo da regionalna saradnja, ekonomija i privreda budu teme koje će nas spajati. Zbog toga će centralni panel na ovom forumu biti panel gradonačelnika regiona, a njemu će osim gradonačelnika Beograda prisustvovati i gradonačelnici Tirane, Podgorice, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Banjaluke. Suština je da glavni gradovi, koji po statistici predstavljaju između 30 i 40% bruto društvenog proizvoda jedne zemlje, budu glavni pokretači dobre, buduće saradnje – objasnio je Milosavljević i dodao da će Beogradske investicione dane otvoriti premijerka Srbije Ana Brnabić.

Milosavljevć je podsetio da je ovaj forum uspostavljen pre tri godine, te da nije suština da on bude protokolarni, već radni forum. To je mesto, naveo je on, gde će se okupiti brojne institucije i gde će privrednici u saradnji sa predstavnicima grada i države na sastancima direktno dogovarati projekte, ali i dobiti jasne informacije šta se dešava u jednom gradu, odnosno državi.

– Beogradski portfolio je vredan deset milijardi evra, i to znači da investicije treba da unaprede celokupan privredni ambijent i pruže mogućnost rasta bruto društvenog proizvoda, da poboljšaju tendenciju smanjenja nezaposlenosti i da idu ka zdravom ekonomskom oporavku kako Beograda tako i države. Stavljen je akcenat na velike infrastrukturne projekte, ali i na razvoj malih i srednjih preduzeća i to zbog toga što jedni projekti povlače druge. Zbog toga je i bitno da se prave veliki sistemi koji treba da budu pokretač malim preduzećima, a ona bi onda trebalo da budu glavni dobavljači velikim kompanijama. To je naša politika povezivanja malih i srednjih preduzeća sa velikim, infrastrukturnim, razvojnim projektima sa jedne strane, i velikim kompanijama koje dolaze sa druge strane – naglasio je Milosavljević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.