NavMenu

Za završetak Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu potrebno još 7 mil EUR - Prva faza biće gotova 2018.

Izvor: Radio 021 Utorak, 31.10.2017. 11:03
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu odvija se po planu, sa malim zakašnjenjem, naveo je ministar za inovacije Nenad Popović u obilasku gradilišta sa pokrajinskim čelnicima.

Reč je o projektu čija prva faza treba da bude gotova u toku naredne godine, a za završetak cele zgrade i dalje nisu obezbeđena sva sredstva.

Ovaj kompleks, koji je zajednička investicija Republike i Pokrajine, prostiraće se na 30.000 kvadrata, a čelnici smatraju da će značajno podići tehnološki i inovacioni potencijal cele Srbije, pa i regiona.

- Ovo će biti najmoderniji i najbolji park u Jugoistočnoj Evropi, budući da su korišćena znanja i iskustva tehnoloških parkova u Lozani, Izraelu i Finskoj, a mi ćemo pokušati da sve to implementiramo, kako bi od toga imala korist naučna i inovaciona zajednica Republike Srbije - rekao je Popović u toku obilaska gradilišta na uglu Fruškogorske i Bulevara cara Lazara.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević dodao je da je Pokrajina za prvu fazu ove godine izvojila 110 miliona dinara.

Za završetak svih radova nedostaje još 7 mil EUR, koji će biti naknadno obezbeđeni.

Inače, osnovni cilj izgradnje parka, kako je najavljeno još prošle godine, je "poslovna, infrastrukturna podrška malim novoosnovanim inkubator preduzećima, čije su delatnosti inovacije u oblasti naučnih istraživanja, kao i investicije visoko–tehnoloških kompanija u istraživanje i razvoj".

Inkubator preduzeća moći će da koriste usluge Naučno-tehnološkog parka po povoljnijim uslovima tokom prve tri godine od njihovog osnivanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.