NavMenu

Partizan možda ostaje bez stadiona - Vojska ponovo dobila sudski spor

Izvor: seebiz.eu Nedelja, 29.10.2017. 14:26
Komentari
Podeli
(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Sudski spor oko Partizanovog stadiona, koji se vodi već desetak godina, ponovo je pripao vojsci. Odlukom suda stadion u Humskoj je vlasništvo Ministarstva odbrane Srbije.

To je potvrdio i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, ali i najavio novu žalbu crno-belih.

- Sredinom oktobra sastao se Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i na tom sastanku nam je advokat Kostić predočio trenutnu situaciju u vezi sa našim stadionom. Nakon što je Osnovni sud presudio da Partizan nije vlasnik stadiona, Apelacioni sud je vratio postupak Osnovnom sudu, koji je ponovo doneo istu presudu. Mi smo se, naravno, ponovo žalili i slučaj ide još jednom na apelaciju, s tim da odluka sada mora biti konačna - objašnjava Vuletić.

Sudski spor je pokrenut 2006. godine, a prvo rešenje usledilo je sedam godina kasnije. Partizan se tada žalio Apelacionom sudu, a Vuletić ističe da klub iz Humske ima svu potrebnu dokumentaciju da dokaže da je vlasnik stadiona.

- Verujemo da je situacija sa stadionom kristalno jasna i da taj objekat pripada JSD Partizan. Nekada je pripadao JNA, a Veljko Kadijević, tadašnji načelnik Generalštaba, imao je diskreciono pravo da ga ustupi nekome na trajno korišćenje. Međutim, on to nije iskoristio, već je poštovao postupak i na kraju je stadion dodeljen nama. Čak je prvobitno ponuđen gradu Beogradu, ali ga je grad odbio, pa je tek onda predat Partizanu - dodaje Vuletić.

Kao dokaz da je stadion u Humskoj vlasništvo Partizana Vuletić navodi zanimljiv primer.

- Postupak je urađen po svim propisima, a čak i da nije, rokovi za žalbu su istekli još pre deset godina i to pitanje nikako ne može sada biti pokrenuto. Uz to, ne zaboravite da u vezi sa sukcesijom SFRJ nijedna novonastala država nije pokrenula pitanje stadiona, jer su stajale na nepobitnom stanovištu da pripada Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan – ističe Vuletić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.