Izvor: Tanjug | Nedelja, 29.10.2017.| 11:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nove mogućnosti za ekonomsku saradnju Vojvodine i Crne Gore - Održan privredni forum u Podgorici

(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević rekao je u subotu, 28. oktobra 2017. godine, na privrednom forumu u Podgorici, da je za unapređenje položaja privrednika potrebno ojačati privredni ambijent i zajedničkim snagama pospešiti dalji razvoj regiona.

Na Forumu se okupilo oko 50 privrednika, a skup su organizovali PKV i Privredna komora Crne Gore (PKCG) uz podršku Pokrajinske vlade, saopšteno je iz PKV.

- Organizovanjem privrednog foruma u Podgorici, privrednicima pružamo nove mogućnosti za saradnju i ostvarivanje obostranih interesa za ulaganje. Privredna saradnja Vojvodine i Crne Gore realizuje se uglavnom putem robne razmene - rekao je Vučurević i dodao da je tokom osam meseci 2017. godine iz Vojvodine ostvaren izvoz u Crnu Goru u vrednosti od nešto više od 121 mil USD.

Iz Crne Gore je uvezeno proizvoda u vrednosti od 5,6 mil USD. U strukturi izvoza u Crnu Goru, u posmatranom periodu najveće je učešće prerađivačke industrije koja zahvata blizu 70%. Slede trgovina na veliko i malo i popravka motornih vozila, a zatim poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, rekao je Vučurević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković na otvaranju Foruma istakao je značaj regionalne saradnje za jačanje privrede regiona.

Potpredsednik PKCG Ivan Saveljić naveo je da ovaj skup potvrđuje potrebu za organizovanjem što češćih privrednih susreta.

Na Forumu su predstavljeni ekonomski potencijali i investicioni ambijent Crne Gore i AP Vojvodine, a održani su i bilateralni susreti privrednika na temu povezivanja i uspostavljanja poslovne saradnje koja bi dodatno ekonomski osnažila region.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.