Izvor: eKapija | Petak, 12.09.2008.| 13:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu od 9. do 12. oktobra

Novosadski sajam

Međunarodnog sajma turizma, koji će biti održan na Novosadskom sajmu od 9. do 12. oktobra ove godine, namenjen je poslovnim susretima predstavnika agencija i turoperatora iz zemlje i inostranstva, vlasnika hotela, marina, kampova i ostalih turističkih objekata, kao i potencijalnih investitora u turističku industriju, dok je drugi deo namenjen širokoj publici u čijem je središtu domaći korisnik kao vrlo kvalitetan "potrošač" turističkih usluga, piše u saopštenju Novosadskog sajma.

Oskosnica Sajam turizma biće najjači "stub" domaće ponude, a to su banjska i klimatska mesta Srbije u okviru kog će istoimeno udruženje okupiti oko 40 banja i najpoznatiji ski centri - Zlatibor, Goč, Jasterbac, Kopaonik.

- Tokom Sajma turizma Hala "Master" Novosadskog sajma i ove godine biće "region u malom". Nastupiće izlagači iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, Mađarske, a prema pristiglim prijavama, očekuje se izuzetan nastup izlagača iz Crne Gore koji će nastupiti sa ponudom za naredno leto. Učesnici sajma biće i Turističke organizacije Bara, Budve, Tivta, Herceg Novog, Kotora i druge, koje će posetiocima Sajma predstaviti osim klasične ponude, nove turističko-ugostiteljske objekte, kao i novitete u pratećim turističkim sadržajima, navedeno je u saopštenju.

Na Sajmu turizma ove godine očekuje se učešće oko 40 opština u Srbiji, koje će predstaviti turističke potencijale počevši od značajnih kulturno-privrednih, sportskih, muzičkih, folklornih i drugih manifestacija do ponude seoskog turizma i sportsko-rekreativnih sadržaja.

Prema dosadašanjim najavama, nastupiće opštine sa prepoznatljivom turističkom ponudom kao što su Smederevo, Sombor, Negotin i druge, ali i one koje tek formiraju turističku ponudu.

Ove godine poseban segment biće organizovan u Hali 8 Novosadskog sajma poznatijoj kao Poslovni centar u kojoj će biti predastavljenje turističke manifestacije po kojima je naša zemlja jedna od najpoznatijih u Evropi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.