NavMenu

Jagodinska pivara ostala neprodata - O daljim koracima odlučuje Odbor poverilaca

Izvor: Tanjug Nedelja, 29.10.2017. 18:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Brent Hofacker/shutterstock.com)Ilustracija
Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića Jagodinska pivara nije prodata na javnom nadmetanju u petak, 27. oktobra 2017. godine, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

- U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, koja je pre mesec dana oglasila javnu prodaju, rekli su nam da nije bilo zainteresovanih, da niko nije otkupio tendersku dokumentaciju i da je prodaja proglašena neuspešnom - kažu za Tanjug radnici pivare, koji su i najzainteresovaniji za sudbinu firme.

Na osnovu Rešenja o bankrotu Privrednog suda u Kragujevcu, oglašena je prodaja celog poslovnog kompleksa Jagodinske pivare, koji obuhvata 41 objekat, opremu za proizvodnju i otakanje piva, po ceni od 355,5 miliona dinara, uz polaganje depozita od 142 miliona dinara.

Dalju sudbinu pivare odrediće Odbor poverilaca, a na narednoj licitaciji cena može ostati ista, a može biti i upola manja, ocenjuju u Veću Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Jagodinu. Dodaju da ih iznenađuje to što nije bilo kupaca na današnjoj licitaciji, budući da je, kako kažu, lokacija na kojoj se nalazi pivara "veoma atraktivna i velika za gradske pojmove".


Jagodinska pivara je osnovana 1852. godine i jedno je od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji.

Pre uvođenja stečaja, pre dve godine, u pivari je radilo 145 radnika i svi su se prjavili za dobrovoljni odlazak, uz socijalni program, podsećaju u Sindikatu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.