Izvor: eKapija | Petak, 27.10.2017.| 14:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Triglav ulazi na tržište životnih osiguranja u Makedoniji

(Foto: Shutter_M/shutterstock.com)
Nakon ovogodišnjeg ulaska na tržište penzionih osiguranja u Bosni i Hercegovini, Triglav grupa osnivanjem društva Triglav Osiguruvanje Život ulazi na makedonsko tržište životnih osiguranja.

Kako se navodi u saopštenju Triglava, ova osiguravajuća kuća je od 2007. godine prisutna u Makedoniji, ali samo na tržištu osiguranja imovine, s tržišnim učešćem od 18% i zauzima vodeće mesto.

Očekuje se da će rad na tom tržištu biti zahtevan, jer je ovaj segment osiguranja jako povezan s opštim ekonomskim stanjem u državi. Trenutno u Makedoniji posluju četiri životna osiguranja u veoma oštroj konkurenciji, navedeno je u saopštenju Triglava.

Triglav grupa je strategijom 2017–2020. odredila pravce delovanja. Planirani razvoj oslonjen je na dva stuba poslovanja - to su osiguranja i upravljanje imovinom. Kao što je najavljeno, Triglav grupa namerava, u delu osiguranja, da i dalje razvija svoja tržišta i da prioritetno investira u segmente osiguranja s očekivanim višim stepenom - životna, zdravstvena i penziona osiguranja, dodaje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.