NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Od Svetske banke 100 mil EUR za infrastrukturu do kraja 2017.

Izvor: eKapija/Beta Četvrtak, 26.10.2017. 15:55
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će do kraja godine 100 mil EUR za izgradnju infrastrukture od Svetske banke biti u budžetu Srbije, prenosi Beta.

Mihajlović je rekla da će taj novac biti uložen u putnu infrastrukturu, najviše u puteve istočne i južne Srbije i u energetsku efikasnost.

- Mnogo smo radili sa Svetskom bankom. Dobićemo 100 mil EUR, od čega 60 mil EUR za održavanje putne infrastrukture, a 40 mil EUR za energetsku efikasnost - izjavila je ministarka.

Dodala je da ulaganje u putnu infrastrukturu podrazumeva 3.000 kilometara puta, pre svega u istočnoj i južnoj Srbiji.

Komentarišući sutrašnji obilazak jedne deonice Koridora 10 s direktorom Svetske banke, ona je kazala da je "važno da ljudi vide kako to izgleda, jer je to najimpozantniji infrastrukturni projekat Srbije".

- Završavamo Koridor 10, ostale su najteže deonice kod Grdeličke klisure i obilaznica oko Dimitrovgrada. Svetska banka je obezbedila kredite od 310 mil EUR na Koridoru 10 za obilaznicu oko Dimitrovgrda - kazala je ministarka, prenosi Beta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, Svetska banka proglasila je u sredu (25. oktobra 2017) Srbiju za najbolju zemlju u Jugoistočnoj Evropi po kriterijumu sprovedenih reformi na osnovu kojih je postala privlačnija stranim investitorima. Priznanje je u ime Vlade Srbije primio državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac.


Iz Svetske banke su pohvalili reformske poteze Srbije, posebno ističući usvajanje Zakona o ulaganjima. Kako je rečeno na forumu o konkurentnosti privlačenja investicija u Beču, u organizaciji Svetske banke, Srbija je označena kao zemlja koja je bila najinovativnija u ovom delu Evrope u privlačenju stranih investicija, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.