Izvor: eKapija | Sreda, 25.10.2017.| 18:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Makedonija ponovo na beogradskom sajmu knjiga

(Foto: vipman/shutterstock.com)
Nakon nekoliko godina pauze Makedonija se ponovo nalazi među izlagačima na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se izborom od 400 reprezentativnih dela makedonskih izdavača, prevoda istaknutih književnika i atraktivnih naslova različitih žanrova.

U toku sajamske nedelje, od 22. do 29. oktobra, u hali 2 Beogradskog sajma izdavači iz Makedonije, među kojima su Kultura, Ars Lamina publikacije, Izdavački centar TRI, KSC Polica i drugi, predstaviće svoje produkcije i organizovati seriju promocija namenjenih širokoj čitalačkoj publici.

Pored dela na makedonskom, srpskom i drugim jezicima, posetioci će pronaći i bogatu ponudu dečje literature, psihologije, edukativnih i kreativnih izdanja za decu, kao i poezije i monografije.

Organizator makedonskog nastupa na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga je Asocijacija makedonskih izdavača MAI, čiji predstavnici će svečano potpisati i memorandum o saradnji sa svojim srpskim kolegama iz Udruženja srpskih izdavača i knjižara. Memorandumom je predviđena saradnja kojom će biti uvećana i poboljšana razmena dve zemlje u oblasti književnog stvaranja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.