NavMenu

Vinarija Aleksić predstavila svoj prvi penušavac Biser (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 25.10.2017. 13:46
Komentari
Podeli
Vinarija Aleksić predstavila je svoje prvo penušavo vino Biser, kreirano po tradicionalnoj francuskoj recepturi od autohtone sorte Smederevke. Nakon dvogodišnjeg odležavanja ovo vino proizvedeno je u količini od 2.500 boca.

Kako navode iz vranjske vinarije, Biser sadrži 10 grama zaostalog sećera i 11,5% alkohola, a odlikuje ga prijatan i osvežavajući ukus. Ovo harmonično i elegantno mlado vino, karakterišu umereni mirisi suvog cveća, kore žute jabuke i toplog kroasana. Servira se na temperaturi od pet stepeni, a najbolje se slaže uz bela mesa, plodove mora, sireve, voće, sladolede i kolače.

- Vinarija Aleksić u svojoj ponudi ima ukupno 13 etiketa, 13 stilova vina za sva čula i svačiji ukus. Sada smo proizvodnjom penušavog vina Biser u potpunosti zaokružili naš portfolio - izjavila je direktorka Dragana Janjić na predstavljanju novog penušavca.

Tokom pet godina, koliko posluje na tržistu, vinarija Aleksić nagrađena je sa 47 medalja za kvalitet vina. Takođe, dobitnik je priznanja za najboljeg nacionalnog proizvođača koje joj je dodelio AWC iz Beča, dok je Dragana Janjić 2014. dobila nagradu Žena zmaj za preduzetnički poduhvat.

Fotogalerija
Vinarija Aleksić - Prvo penušavo vino Biser
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.