NavMenu

Hemofarmu najviša ocena za održivi razvoj

Izvor: eKapija Utorak, 24.10.2017. 19:01
Komentari
Podeli
Već treću godinu zaredom kompanija Hemofarm dobija najvišu ocenu (ekvivalent A+) za primenu održivog razvoja u poslovanju čime nastavlja da održava nivo uspeha, ali i da bude jedan od lidera održivog razvoja u regionu. Najnoviji izveštaj koji nosi naziv "Kad reči postanu dela" predstavio je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA za jugoistočnu Evropu, koji je najavio i pristupanje kompanije Globalnom dogovoru.

- Održivi razvoj je priča o tome kako da budemo bolji u svemu što radimo, da više poštujemo ljude i zajednicu u kojoj radimo i živimo, da štedimo resurse i čuvamo životnu sredinu. Stručnjaci kažu da za deceniju ili dve, kompanije koje ne budu poslovale shodno principima održivog razvoja neće ni postojati na globalnom tržištu - rekao je Seeliger u razgovoru sa partnerima i novinarima i najavio da očekuje da će Hemofarm uskoro pristupiti najvećoj svetskoj građanskoj inicijativi u okviru Ujedinjenih nacija, Globalnom dogovoru, čime se obavezuje da će svoje delatnosti usaglasiti sa deset univerzalnih principa iz oblasti ljudskih prava, rada, zaštite okoline i anti-korupcije.

Najnoviji izveštaj nosi naziv "Kad reči postanu dela" i upravo na tome je bila težnja Hemofarma – da sa izveštavanja o njemu pređe na upravljanje održivim razvojem. U praksi ovo znači da pogoni ove kompanije spadaju u 20% energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji. Takođe, Hemofarm je postavio i novi rekord od 5 milijardi tableta, a ipak uspeo da smanji utrošak električne energije i prirodnog gasa po pakovanju gotovog proizvoda.

Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu, podsetila je da više od polovine zaposlenih u Hemofarmu čine žene, dok je udeo žena u menadžmentu čak 60%.


- Bezbednost na radu nam je na prvom mestu. Tokom 2016. povećali smo broj zaposlenih za 5%, a nastavili trend smanjenja broja povreda na radu. Kad god je to moguće proizvode pakujemo u pakovanja od recikliranog kartona, a zahvaljujući upravo tom recikliranom pakovanju iz Hemofarma neke članice Stada grupe, npr. u Francuskoj, dobile su podsticaje svojih vlada, dodala je Sanda Savić.

Hemofarm je samo u 2016. izdvojio oko 50 miliona dinara za podršku zdravstvu, obrazovanju, kulturi i sportu, koje je pomogao kroz aktivnosti svoje Fondacije. Hemofarm je i solidaran član društvene zajednice. Kroz kampanju "Najvažniji poziv u životu", koja je za cilj imala podizanje svesti u društvu o značaju doniranja organa, ova kompanija i njena fondacija su se borile za direktnu održivost – života.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.