NavMenu

Virtuelni telefonski operator Globaltel uz aplikaciju razvija i nove proizvode

Izvor: eKapija Utorak, 24.10.2017. 15:22
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Krajem prošle godine kompanija Globaltel postala je prvi virtuelni telefonski operator u Srbiji, a od nedavno ova domaća firma korisnicima i nudi nove usluge. Takođe, otvorila je i svoju prvu poslovnicu u Beogradu.

Iako zasad ne govore o broju korisnika i "ciframa" nakon prve godine rada, u Globaltelu ističu da su zadovoljni reakcijama tržišta.

Ova kompanija je, inače, od septembra zvanično pokrenula prodaju pripejd SIM kartice, dok se uvođenje postpejd usluge planira u skoroj budućnosti. Paralelno sa lansiranjem postpejda, kažu u Globaltelu, predstaviće i pakete namenjene poslovnim korisnicima.

Globaltel je, inače, pružanje telekomunikacionih servisa započeo putem aplikacije za pametne telefone. Kako za eKapiju objašnjava Goran Marković, direktor prodaje te kompanije, SIM kartica se može koristiti i samostalno, ali u kombinaciji sa Globatel aplikacijom korisnik dobija "više funkcionalnosti, punu transparentnost i vidljivost cena usluga, kao i dodatne povoljnosti u ceni poziva".

Ova kompanija je kao jedan od svojih najjačih aduta na tržištu navodila upravo niže cene u romingu u odnosu na konkurenciju tradicionalnih mobilnih operatora. SIM kartica trebalo bi dodatno da ojača tu poziciju, dodaje Marković. Globaltel prepaid SIM karticu je inače moguće koristiti u romingu u više od 150 zemalja.


Kao popularna usluga, dodaje Marković, pokazala se i mogućnost kupovine dodatnih brojeva telefona. Ona je, kaže, naročito zgodna onima koji se, recimo, bave prodajom na onlajn portalima, jer mogu da zakupe privremeni telefonski broj koji deaktiviraju kada prestane potreba da prima pozive na taj broj.

- Dosta korisnika je iskoristilo ovu uslugu i kako bi razdvojili privatne i poslovne pozive na dva različita broja telefona, na jednom uređaju - objašnjava Marković, dodajući da je popularna i kupovina inostranih brojeva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.