NavMenu

Moguća saradnja poljskih privrednika sa kompanijom Sloboda iz Čačka

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 23.10.2017. 19:42
Komentari
Podeli
(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Ambasador Poljske u Srbiji Tomaš Njegobiš posetio je Čačak u ponedeljak, 23. oktobra 2017. godine, i najavio saradnju poljskih privrednika sa kompanijom Sloboda.

- Očekujem da će naša prva poseta biti plodna i da ćemo započeti saradnju. Poljaci su zainteresovani da kupuju vaše proizvode, ali kako i u Poljskoj postoje dobra vojna preduzeća, bilo bi poželjno da radimo i na razmeni - rekao je Njegobiš.

On je naveo da da bi saradnja trebalo da se unapredi ne samo na privrednom, već i na ekonomskom, kulturnom i naučnom planu.

Odnosi Poljske i Srbije trenutno su najbolji u istoriji, ocenio je ovom prilikom počasni konzul Srbije u Poljskoj Ranko Tomović.

- Međusobna saradnja je odlična zahvaljujući obostranom angažavanju, ali još dosta možemo uraditi. Ekonomija je primarna oblast, a izvoz srpskih proizvoda u Poljsku nije zanemarljiv. Na prvom mestu je automobilska industrija i Fiatovi automobili. Srbija i grad Čačak imaju potencijal, pa saradnja može da napreduje munjevitom brzinom. Pored ekonomske, moramo raditi i na turističkoj prezentaciji, kako bi Poljaci što bolje upoznali lepote naše zemlje - istakao je Tomović.


Na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave, prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, najavljeno je da će saradnja koja već postoji u narednom periodu biti još više unapređena.

- Već imamo ideju da se organizuje poseta poljskim preduzećima, a na proleće očekujemo i privrednike iz Poljske koji će posetiti naš grad i kompanije u cilju još intenzivnije saradnje - izjavio je Todorović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.