Izvor: RTS | Utorak, 24.10.2017.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Italijanska Beretta zainteresovana za srpsku odbrambenu industriju

(Foto: ALEXANDER LEONOV/shutterstock.com)
Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je u ponedeljak, 23. oktobra 2017. godine, da je kompanija Beretta, sa čijim vlasnikom je razgovarao u Milanu, zainteresovana za saradnju sa Srbijom u oblasti odbrambene industirije.

- Beretta je zainteresovana za pojedine fabrike naše odbrambene industrije. Dogovorili smo da do kraja godine, kada budemo doneli zakon o ulaganju u odbrambenu industriju, kako bismo omogućili i strancima da u nju ulažu, budemo konkretniji. Želimo da damo i da čujemo konkretne ponude te kompanije - rekao je ministar odbrane.

Vulin je u Milanu razgovarao sa Frankom Beretom, vlasnikom renomiranog proizvođača oružja i vojne opreme, radi, kako se navodi u saopštenju, sagledavanja mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa fabrikama srpske odbrambene industrije.

Vulin je ocenio da je reč o odličnoj prilici za ulaganje, jer "kada Beretta dođe u neku zemlju i počne proizvodnju, to je signal za sve svetske proizvođače da i oni budu tu".

- Beretta je zainteresovana za saradnju sa Zastavom. Oni su jako zadovoljni veštinom naših majstora i inventivnošću naših inženjera, a nama su potrebna ulaganja u nove proizvodne procese. Takođe, zainteresovani su i za pojedine naše fabrike municije - rekao je Vulin.

Prema rečima ministra, onog momenta kada Srbija zakonski uredi tu oblast, može se očekivati da će Beretta biti deo srpskog tržišta i da će se razgovarati o konkretnim ulaganjima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.