NavMenu

Grad Beograd tokom 2017. u infrastrukturu Obrenovca uložio 3,4 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 23.10.2017. 16:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ThomBal/shutterstock.com)Ilustracija
Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su u ponedeljak (23. oktobra 2017. godine) radove na izgradnji vodovodne mreže u Ulici Čede Todorovića u naselju Zvečka, i najavili njeno asfaltiranje i postavljanje javne rasvete u dužini od 1,5 kilometara, prenosi Beoinfo.

Vesić je precizirao da je za izgradnju nove vodovodne mreže Grad Beograd obezbedio oko 8,5 miliona dinara, dok će sa asfaltiranjem i javnom rasvetom kompletno ulaganje iznositi oko 300.000 EUR.

– Ukupno ulaganje Grada Beograda u opštinu Obrenovac ove godine iznosi oko 3,4 mil EUR. To obuhvata kanalizaciju u obrenovačkim naseljima Šljivici i Braće Jugović, kao i revitalizaciju reni bunara, čija je vrednost oko 2,4 mil EUR, dok je za asfaltiranje puteva uloženo dodatnih milion evra – ukazao je gradski menadžer.

On je dodao da prigradska naselja u infrastrukturi moraju da dostignu standarde koji postoje u užem jezgru prestonice, podsetivši da se uspešno sprovodi projekat da za 10 godina svaka kuća u Beogradu ima vodu, kanalizaciju, put i javni prevoz do svog domaćinstva.


– Za poslednje tri godine na teritoriji Beograda urađena su 332 kilometra vodovodne i 115 kilometara kanalizacione mreže. Neophodno je da uradimo i pet fabrika za preradu otpadnih voda. Posle tog perioda očekujem da svi imaju iste uslove za život, bez obzira na to da li žive u Zvečkoj, Grockoj, na Skeli ili Terazijama – naveo je Vesić.

Na novu vodovodnu mrežu u dužini od tri kilometra biće priključeno oko 30 domaćinstava, sa tendencijom daljeg proširenja. Radovi će se izvoditi u narednih 30 dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.