Izvor: Blic | Ponedeljak, 23.10.2017.| 14:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Odložena rekonstrukcija Muzeja grada Beograda - Odbijena jedina ponuda za izradu urbanističkog projekta

Budući izgled Muzeja grada Beograda
Budući izgled Muzeja grada Beograda (Foto: Beoinfo)
Velika rekonstrukcija Muzeja grada Beograda (bivša Nova vojna akademija) u Resavskoj 40b, na uglu Resavske i Nemanjine, privremeno je odložena.

Naime, na tender za Izradu urbanističkog projekta sa razradom Idejnog rešenja za rekonstrukciju i dogradnju objekta u Resavskoj 40b i prenamenu u Muzej grada Beograda, pristigla je samo jedna ponuda, i to od strane firme Energoprojekt urbanizam i arhitektura, koja je od strane nadležnih ocenjena kao - neprihvatljiva.

Dakle, ceo postupak javne nabavke će morati da bude ponovljen, zbog čega će biti izgubljeno sigurno tri do šest meseci, a možda i više. Kako stoji u odluci o odbijanju ponude, kompletan postupak bi mogao da bude ponovljen do kraja 2017. godine.

- Moja procena je da radovi u samoj zgradi neće početi pre 2020. godine. Ako uzmemo u obzir da neće trajati manje od dve godine, onda je jasno da otvaranje rekonstruisane zgrade Muzeja grada Beograda neće biti pre 2022. - rekao je u maju ove godine Goran Radulović, pomoćnik direktora Agencije za investicije i stanovanje.

Fotogalerija
Muzej grada Beograda - konkurs za izbor idejnog rešenja

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.