NavMenu

Zaposleni u namenskoj industriji traže veće plate

Izvor: N1 Nedelja, 22.10.2017. 19:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stoyan Yotov/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednici sindikata odbrambene industrije Srbije uputili su zahtev premijerki Ani Brnabić za razgovor o povećanju zarada jer su, prema njihovoj oceni, Uredbom Vlade Srbije "neopravdano svrstani u javni sektor", zbog čega im je, po tom osnovu "do sada oduzeta milijarda dinara".

Zahtev su potpisale sindikalne organizacije fabrika namenske industrije Prva iskra iz Bariča, Prvi partizan iz Užica, Milan Blagojević iz Lučana, Krušik iz Valjeva, Sloboda iz Čačka i Zastava oružje iz Kragujevca.

Sindikati fabrika odbrambene industije Srbije saglasni su da je neprihvatljivo dalje urušavanje materijalnog položaja više od 10.000 radnika zaposlenih u toj grani.

Na sastanku održanom u Lučanima, zaključeno je da hitno treba da se razgovara o načinu rešavanja društvenog kapitala, konverziji potraživanja i potpuno nekontrolisanom zapošljavanju radnika.

Oni su podsetili da su u julu tražili hitno održavanje sastanka sa ministom odbrane na kome bi se razgovaralo o ovim temama, ali do sada on nije održan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.