NavMenu

Kostić kupuje Mercator-S?

Izvor: Tanjug Nedelja, 22.10.2017. 19:42
Komentari
Podeli
Miodrag KostićMiodrag Kostić
Srpski biznismen Miodrag Kostić zainteresovan je za kupovinu Mercatora-S, maloprodajnog lanca posrnulog Agrokora u Srbiji, ključne kompanije koja u toj zemlji posluje u okviru slovenačkog Mercatora, piše slovenački portal Siol.net, pozivajući se na svoje neimenovane izvore.

Kostić je, kako se navodi, poslednjih nekoliko nedelja od austrijskih i italijanskih banaka otkupio njihova potraživanja prema Mercatoru za oko 28 mil EUR.

Takođe, pri kraju su i njegovi pregovori sa konzorcijumom banaka koje su Mercatoru dale kredit za kupovinu još 14 mil EUR potraživanja, navodi portal, ne otkrivajući svoje izvore, a prenosi Hina.

Portal podseća da je Kostić do sada u Sloveniji investirao velika sredstva u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo.

Prva Kostićeva investicija u Sloveniji bila je kupovina hotela Kempinski u Portorožu za 24 mil EUR 2015. godine, a jedan je od većih deoničara Gorenjske banke, u kojoj želi da otkupi većinski vlasnički udeo od slovenačkih fondova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.