NavMenu

Leštane 2018. godine dobija novu školu

Izvor: Novosti Nedelja, 22.10.2017. 19:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Idejno rešenje za novu školu u Leštanima, koja će biti završena sledeće godine, nedavno je usaglašeno sa Ministarstvom prosvete - najavljuje za Novosti gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Na mestu postojeće školske zgrade koja je kao montažni, privremeni objekat postavljena 1979. godine, izgradiće se moderno, trospratno zdanje. Prema rečima Malog, kopanje za temelj počinje na startu građevinske sezone 2018. godine.

Postojeću školu, zbog čijeg kvaliteta su roditelji mnogo puta protestovali, pohađaju deca od prvog do četvrtog razreda i to kao istureno odeljenje OŠ Nikola Tesla iz Vinče. Ovo je, inače, najveća osnovna škola u Srbiji.

Glavni ulaz u novu školu biće iz Ulice maršala Tita gde je predviđeno 20 parking mesta za zaposlene i roditelje. U prizemlju objekta nalaziće se 12 učionica za đake nižih razreda, uključujući kuhinju sa trpezarijom i tehničke prostorije. Na prvom spratu su predviđene dve prostorije za produženi boravak nižih razreda i 11 kabineta za učenike viših razreda, kao i prostorije školske administracije. Na trećem spratu se nalazi dodatnih šest kabineta za više razrede, medijateka i biblioteka sa čitaonicom. Sve tri etaže posedovaće i zasebne mokre čvorove.

- Zajedno sa Vladom Republike Srbije napravićemo potpuno novu školu, jer deca u Leštanima zaslužuju nov objekat i najbolje uslove za obrazovanje - objašnjava Mali. - Ova obrazovna institucija biće po najvišim standardima. Na osnovu arhitektonskog rešenja, siguran sam, biće jedna od najlepših u Beogradu.

Obrazlažući projekat za Novosti gradonačelnik objašnjava da je uz objekat zamišljena višenamenska fiskulturna sala površine 635 kvadratnih metara. Ona će imati prateće prostorije. Pred toga, uradiće se i sportski tereni u dvorištu. Planiran je jedno igralište za fudbal i rukomet, a posebno će se izgraditi i tereni za odbojku i košarku.

Predstavnici opštine Grocka, prošle godine od gradskih vlasti su tražili i da se u okviru škole izdradi i predškolska ustanova, koja će zadovoljiti kapacitete dece iz ovog naselja. Oni su istakli da bi tu trebalo da budu jaslice i vrtić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.