NavMenu

Fakultet tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici dobio Centar za razvoj karijere

Izvor: RTS Subota, 21.10.2017. 10:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Centar za razvoj karijere na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici svečano je otvoren i u njemu je mesto našlo 15 mladih IT stručnjaka, odakle će kao programeri raditi za najveće IT kompanije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević istakao je da će se taj, kako ga je nazvao, mini tehnološki park, razviti u narednom periodu.

Dodao je da je i da je već za sledeću godinu planirano da se kabinet sa 15 radnih jedinica proširi za više od 500 kvadrata, kao i da se ukupna kvota za IT za Univerzitet u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici poveća.

- To je ukupna agenda Vlade i ja, kao zamenik premijerke, potpredsednik za IT savet, posebno smatram da je to važno za sve građane u svim delovima Srbije, a da je za mlade na području KiM najvažnije. Jako mi je drago što smo videli veliku zainteresovanost ljudi i što će se taj projekat razvijati - rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, ima još dosta posla da se podigne ukupan nivo kvaliteta rada u visokoškolskim ustanovama, ne samo na području Kosovske Mitrovice, nego i na području drugih univerziteta.

- Takođe, novi zakoni su usvojeni i mislim da ćemo imati mnogo bolju vezu poslodavaca, privrede, mladih i nekoga ko će imati proces dualnog modela i na visokom obrazovanju - rekao je Šarčević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.