NavMenu

Olakšan uvoz radio i telekomunikacione opreme

Izvor: Tanjug Petak, 20.10.2017. 16:16
Komentari
Podeli
Ukinuto i pribavljanje isprava o usaglašenosti i za uvoz mašina za fotokopiranje (Foto: Chutima Chaochaiya/shutterstock.com)Ukinuto i pribavljanje isprava o usaglašenosti i za uvoz mašina za fotokopiranje
Za uvoz određene radio i telekomunikacione opreme (RiTT oprema) od petka (20. oktobra 2017. godine), nije potrebno pribavljanje isprava o usaglašenosti, što će ubrzati protok te robe, a uvoznicima doneti i finansijske uštede, saopštila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Odlukom Vlade Srbije o određivanju robe za čiji je uvoz i izvoz propisano pribavljanje određenih isprava izvršeno je brisanje oko 40% tarifnih oznaka.

Državna sekretarka je objasnila da se izbrisane tarifne oznake odnose na više od 35% izdatih RiTT potvrda za poslednjih godinu dana.

Matić je dodala da u robu za čiji uvoz neće više biti potrebna isprava o usaglašenosti spadaju videokonferencijski setovi, antene i antenski reflektori, određeni štampači, mašine za fotokopiranje, aparati za reprodukciju i snimanje zvuka, određene vrste monitora....

- Roba koja potpada pod izbrisane tarifne oznake ostaje predmet kontrole organa tržišnog nadzora po ulasku na tržište, odnosno pri upotrebi u Srbiji - rekla je Matić.

Ona je naglasila da je zbog jasnije i transparentnije procedure izvršeno i naimenovanje bespilotnih letilica-dronova koje su od sada podeljene u više tarifnih oznaka.

Odluka o određivanju robe za čiji je tranzit propisano pribavljanje određenih isprava, objavljena je 13. oktobra u Službenom glasniku, a stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.