Izvor: Dnevnik | Petak, 20.10.2017.| 11:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pri kraju pripremni radovi za novu zgradu RTV Vojvodine - Gradnja novog objekta kreće 15. novembra

Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)
Pripremni radovi za izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, nakon 18 godina iščekivanja, u punom su jeku. Nova zgrada biće izgrađena na Mišeluku, na mestu nekadašnje zgrade TV Novi Sad, koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine.

- Uklanjanje ostataka objekta srušenog tokom bombardovanja su u završnoj fazi i očekujemo da će ovaj deo poslova biti gotov mesec dana pre roka, oko 31. oktobra. Izgradnja nove zgrade počeće 15. novembra, a novac za prvu etapu, 800 miliona dinara, obezbedila je Uprava za kapitalna ulaganja. Nova zgrada RTV biće energetski efikasna i vrlo moderna. Očekujemo da će ceo objekat biti završen za oko tri godine. Ukupna vrednost investicije za izgradnju zgrade RTV je oko 2,6 milijardi dinara — rekla je direktorka Direkcije za upravljanje nepokretnostima Marijana Divljak.

Nova zgrada će imati 17.530 kvadratnih metara, sa pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija. Osim toga, imaće i sve potrebne tehničko-tehnološke prateće prostore.

Emitovanje programa sa nove adrese na Mišeluku najavljeno je za 2020. godinu, do kada će radio i televizija ostati podstanari u zgradama za čiji najam se, umesto ulaganja u program, mesečno izdvaja oko 15.000 EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.