NavMenu

Otvoren Muzej savremene umetnosti u Beogradu - Do 27. oktobra besplatan ulaz

Izvor: Blic Petak, 20.10.2017. 12:17
Komentari
Podeli
Prva faza rekonstrukcije parka Ušće završena je juče, pa će tako, nakon otvaranja i muzeja, ovaj deo grada dobiti potpuno drugi izgled (Foto: beograd.rs)Prva faza rekonstrukcije parka Ušće završena je juče, pa će tako, nakon otvaranja i muzeja, ovaj deo grada dobiti potpuno drugi izgled
Muzej savremene umetnosti u Beogradu, posle 10 godina pauze, otvorio je svoja vrata za publiku danas u 10 časova.

Povodom otvaranja priređena je izložba "Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti" sa preko 300 radova koji su obeležili period od početka 20. veka do danas.

Autor postavke "Sekvence" je Dejan Sretenović, a kustosi izložbe su i Mišela Blanuša i Zoran Erić.

Izložba na pet nivoa muzeja strukturirana je kao niz od 18 sekvenci, slobodno grupisanih oko hronološke ose koja prati istorijski razvoj umetnosti u Jugoslaviji i Srbiji u periodu dužem od jednog veka. Termin "sekvence", preuzet iz filmske terminologije, ovde se odnosi na umetničke pravce, tendencije i pokrete.

Do 27. oktobra publika će biti u mogućnosti da u bilo koje vreme obiđe izložbu, a ulaz će biti besplatan. Uvedene su i tri vanredne autobuske linije koje će od Trga Republike, Vukovog spomenika i Banovog brda saobraćati do MSU-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.