NavMenu

Scolio Control pobednik Solfins 3D Lider takmičenja za 2017. godinu

Izvor: eKapija Petak, 20.10.2017. 09:52
Komentari
Podeli
Sa događajaSa događaja
Solfins 3D CAD CAM događaj, održan 18. i 19. oktobra u Beogradu, okupio je više od 150 inženjera iz više od 50 kompanija-proizvođača u Srbiji, a održano je i veliko finale takmičenja 3D Lider – za najbolju korisničku priču inovativne primene savremenih softverskih rešenja.

Za nagrade koje je obezbedio Solfins, (besplatne licence, 3D štampač, tablet, 3D miševi) borilo se 12 kompanija iz cele Srbije: Agromarket, Sentronis, Iritel, Uniplast, Termometal, Progres inženjering, Radijator inženjering, Polyseal, Scolio Control, EI Opek, Problasting, Telsonic Ultrasonic, navedeno je u saopštenju kompanije Solfins.

Zanimljive prezentacije bile su prilika da firme razmene iskustva iz svog svakodnevnog rada i načine rešavanja uobičajenih problema razvoja i proizvodnje, komunikacije projektanata sa radionicom i klijentima, prezentacije proizvoda, upravljanja projektima, itd.

Uživo brojanje glasova putem Solfins aplikacije, proglašenje pobednika i dodela nagrada održani su na svečanoj večeri za sve učesnike.


Glasove publike osvojila je firma Scolio Control iz Novog Sada koja se bavi izradom medicinskih ortopedskih pomagala za neoperativno lečenje deformiteta kičmenog stuba. Njihova ideja da implementira SolidWorks i SolidCAM softver za ubrzanje procesa izrade kalupa za midere donela im je prvo mesto i besplatnu dodatnu licencu.

Drugo mesto osvojila je firma Uniplast iz Šapca koja radi nadogradnje kamiona, prikolica i kombi vozila, kao i hladnjače i specijalna vozila. Treće mesto zauzeo je Sentronis iz Niša koji razvija i proizvodi merne mašine i senzore - teslametre, mikroampermetre...

Svi učesnici dobili su i vaučere sa velikim popustima za kupovinu dodatnih licenci do kraja godine.

Drugog dana događaja održano je ukupno 14 specijalizovanih stručnih radionica iz oblasti SolidWorks softvera i alata, Dassault Systemes rešenja na 3DExperience platformi za projektovanje i upravljanje proizvodnjom u autoindustriji, SolidCAM softvera za CNC obradu i rešenja za 3D štampu i reverzni inženjering sa demonstracijama uređaja, softvera i tri tehnologije 3D štampe uživo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.