NavMenu

Terwa privodi kraju još jedan projekat u Srbiji - Elementi za prefabrikaciju betona primenjeni na više od 50 objekata od maja 2016.

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.10.2017. 15:58
Komentari
Podeli
Sa gradilišta firme S-Baupartner montSa gradilišta firme S-Baupartner mont
Holandska kompanija Terwa prisutna je direktno na prostoru Zapadnog Balkana od maja 2016. godine, dok se glavni proizvodni pogon nalazi u Cristianu, gradu srednje veličine u zapadnoj Rumuniji. Blizina fabrike bila je i jedan od glavnih razloga što se prodaja na našem tržištu obavlja direktno, za razliku od zemalja EU, gde se Terwa proizvodi prodaju preko mreže distributera.

Godinu dana od pojavljivanja na srpskom tržištu, kažu za naš portal u ovoj kompaniji, očekivanja su i premašena.

- Uspostavili smo saradnju i počeli da snabdevamo sve veće firme u Srbiji i Bosni i Hercegovini koje se bave proizvodnjom prefabrikovanih betonskih elemenata, a u narednom periodu cilj nam je da započnemo saradnju sa firmama i u ostalim zemljama regiona.

Svoje partnere na ovom tržištu Terwa snadbeva sistemima za podizanje i manevrisanje betonskih elemenata, fiksiranje, mehaničko spajanje (kapleri) i sastavljanje armature (terwa box), zatim sistemima za spajanje sendvič panela, a tu su i anker šine, neopren gume, čelične ugaone lajsne, šrafovi i sl.

Iz Terwe sa ponosom ističu da su u skoro svim objektima na ovim prostorima, izgrađenim u poslednjih godinu dana od betonskih prefabrikata, korišćeni njihovi proizvodi. Samo u Srbiji to je više od 50, uglavnom proizvodnih i skladišnih pogona. Poslednji u nizu je projekat u Dobanovcima, gde je glavni izvođač firma Konstruktor konsalting, za čije potrebe je kompanija S-Baupartner mont iz Beograda, sa sedištem i proizvodnjom u Lukavcu u BiH, proizvela i ugradila betonsku konstrukciju sa Terwinim 3D sistemom za dizanje.

Kako se većina Terwa proizvoda prodaje u Evropskoj uniji, za svaki od njih postoje atesti ili sertifikati izdati u tim zemljama, dok je u saradnji sa Građevinskim fakultetom iz Beograda dobijen i Izveštaj o ispitivanju sa stručnim mišljenjem o sistemima za spajanje armature – Patent kapleri i Alligator kapleri.

- Terwa je, inače, prva firma koja je u Srbiji dobila zvanični izveštaj o ispitivanju svoja dva proizvoda za spajanje armature – Patent sistema i Aligator kaplera od Građevinskog fakulteta, a pre nekoliko dana smo i ugovorili proizvodnju i snabdevanje armature sa ugrađenim kaplerima za jedan od trenutno većih građevinskih projekata u Srbiji, gde je vrednost ugovorenog posla samo za prvu fazu veća od 40.000 EUR – navode u ovoj kompaniji, i dodaju da je među ključnim planovima za naredni period upravo upoznavanje tržišta sa ovom, na našim prostorima novom tehnologijom.


Kako objašnjavaju, kapleri se već dosta godina koriste širom sveta, gde se tehnologija spajanja armature varenjem ili preklapanjem sve manje koristi, kao manje bezbedan, komplikovaniji, sporiji, a samim tim i ekonomski manje isplativ način spajanja.

- Osim firmi koje se bave prefabrikacijom betonskih elemenata, sa kojima već sarađujemo, naša ciljna grupa su sve građevinske firme, a pre direktne saradnje sa njima moramo sa našim proizvodima upoznati arhitekte, projektante, statičare i sve one koji su uključeni u stvaranje samog projekta, bio to most, tržni centar ili obična zgrada. Za sada se naši proizvodi uglavnom traže na onim projektima, koji su osmišljeni u inostranstvu, ali se nadamo da će se i to brzo promeniti.

Na pitanje da li postoji mogućnost pokretanja proizvodnje u Srbiji, kažu da je Zapadni Balkan, a posebno Srbija, prepoznat kao deo Evrope pred kojim stoje velike investicije.

- Planovi Terwe su da proširi poslovanje i na susedne države na Balkanu, sa centralom u Beogradu za ovaj deo Evrope, i posebnim akcentom na Srbiju. Fokusirani smo na razvoj prodaje i dugoročnu saradnju sa što više kompanija, a u zavisnosti od daljeg razvoja tržišta, menadžment kompanije će razmišljati o širenju obima posla i eventualnom pokretanju proizvodnje.

I.B.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.