Izvor: Tanjug | Sreda, 18.10.2017.| 13:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemački Gruner otvorio novi pogon u Vlasotincu

Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
U Vlasotincu je danas otvoren novi proizvodni pogon kompanije Gruner, a vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i menadžment te kompanije.

Predsednik Srbije je nakon presecanja vrpce poručio da uloženi kapital iznosi 6,5 mil EUR, u kojem Srbija učestvuje sa 3,2 mil EUR.

U novom pogonu zaposleno je 50 ljudi, tako da ih sada ima ukupno 480 u toj fabrici, i plan je da do 2020. godine bude primljeno još 50 radnika u novom pogonu.

U okviru novog pogona otvorena je i radionica za obuku učenika sa smera industrijski mehaničar u Tehničkoj školi u Vlasotincu. Tako će učenici u prvom razredu raditi u školskim radionicama, u drugom će dva dana nedeljno provoditi u radionici, dok će u trećem razredu u fabrici provoditi tri dana, uz novčanu nadoknadu.

U novoj hali proizvode se delovi od plastike, a uskoro će početi i proizvodnja delova od metala, kako za Grunerovu proizvodnju, tako i za druge fabrike.

Novi pogon prostire se na 3.000 metara kvadratnih, pa se Gruner u Vlasotincu danas, sa ranije izgrađenih 4.000 kvadrata, raspolaže sa ukupno 7.000 kvadratnih metara.

Gruner osim u Nemačkoj i Srbiji posluje i u Indiji i Tunisu.

Na otvaranju su bili i ministar proivrede Goran Knežević i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.