NavMenu

Troškovi grejanja od samo 100 EUR godišnje?

Izvor: Promo Sreda, 18.10.2017. 13:19
Komentari
Podeli
(Foto: Antoha713/shutterstock.com)
Kada grejete prostorije izidane "tradicionalnim" materijalima najpre se greju sami zidovi, a tek nakon što se zagreju zidovi, počinje grejanje prostora. Taj problem rešava YTONG Termoblokkod koga nema akumulacije toplote u zidovima, već se greje samo prostor, tako da se ostvaruju višestruke uštede u računima, kako zimi za grejanje, tako i leti za hlađenje.

U kompaniji Xella, koja je proizvodi YTONG, saznalismo da trošak za grejanje može biti samo 100 EUR na godišnjem nivou. Računica je izvedena na primeru životnog ili poslovnog prostora od 50m2 sazidanog YTONG Termoblokom Plus 37.5cm. Sa YTONG-om ostvarićete uštedu na računima i do 50%, a o kvalitetima Ytong-a govore i brojna svedočanstva zadovoljnih vlasnika Ytong kuća.

Kako navode u kompaniji, YTONG Termoblok PLUS 30 je jedini građevinski materijal na tržištu koji u samo jednom sloju od svega 30cm bez dodatne termoizolacije zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti.

(Foto: Ytong)

Pored odlične termoizolacije i uštede tokom eksploatacije objekta na grejanju i hlađenju sa Ytongom ostvarujete i dodatne velike uštede:

• 2,5 puta brža gradnja - štedite prilikom izvođenja radova
• Veća neto površina gotovog objekta - nema gubitka prostora zbog potrebe za dodatnim termoizolacijonim slojem
• Ušteda na obradi zidova - nije potrebno malterisanje unutrašnjih zidova
• Veći komfor u vašem životnom prostoru - bolja mikroklima
• Beli zidni blokovi omogućavaju odličnu toplotnu izolaciju, izuzetnu otpornost na požar i zemljotres, obezbeđuju optimalnu zvučnu izolaciju, jednostavno se obrađuju i oblikuju, te se ubrajaju u ekološki zdrav materijal.

Zbog značajnih ušteda u troškovima grejanja i hlađenja za vreme eksploatacije objekta, YTONG kuća je dugoročno isplativija od bilo koje druge kuće građene klasičnim sistemima (opekom, drvetom)!

Ako već imate kuću

Ako ste već sagradili kuću ili kupili stan, multipor termoizolacione ploče su savršeno rešenje za vas! Mogu da se montiraju i sa spoljne, a jedini su termoizolacioni materijal preporučljiv za ugradnju i sa unutrašnje strane zbog superiorne paropropusnosti, jer kasnije ne može doći ni do kondezacije vlage u prostoru, kao ni do oštećenje fasade i samog objekta. Samim tim, multipor termoizolacione ploče su savršene za primenu kod zgrada koje su pod zaštitom države, kao i kada postoji potreba da se izoluje samo jedan deo objekta (npr. kod stambenih zgrada kada treba da se izoluje samo jedan stan i sl.).

Uz pomoć multipor ploča možete u svakom trenutku na jednostavan i brz način ušuškati vaš dom ili radni prostor!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.