NavMenu

U Srbiji raskinuto 2.000 ugovora za stambene kredite

Izvor: Blic Sreda, 18.10.2017. 08:47
Komentari
Podeli
Procenjuje se da je u Srbiji do sada raskinuto 2.000 ugovora za stambene kredite, a najveći broj odnosi se na one koji su vezani za švajcarski franak. Nešto više od polovine te cifre, 1.200, su krediti koji su bili osigurani kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

- Od ukupnog portfolija Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita koji je premašio cifru od 92.000 osiguranih kredita, nešto više od 1.200 je dospelih kredita za koje je Korporacija preuzela plaćanje. Od toga, kredita indeksiranih u evrima je nešto preko 500, dok je u švajcarcima više od 600 kredita- kažu za Blic u Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita.


Prema poslednjim podacima Udruženja banaka Srbije, u našoj zemlji je do sada odobreno stambenih kredita u vrednosti od 3,2 mlrd EUR. Ohrabruje da od početka godine da opada broj kašnjenja građana u otplati obaveza prema bankama. Za razliku od kraja 2016. kada je učešće kašnjenja u vraćanju kredita kod građana iznosilo 6,8% prošlog meseca ono je bilo 5,7%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.