NavMenu

Ekonomski fakulteti iz regiona potpisali Memorandum o razumevanju - Dogovorena saradnja u naučnim projektima i razmena studenata i profesora

Izvor: Utorak, 17.10.2017. 13:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
U Sarajevu je potpisan Memorandum o razumvanju između 17 javnih Ekonomskih fakulteta sa područja Jugoistočne Evrope. Memorandum su, pored dekana Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Kemala Kozarića, potpisali i dekani ekonomskih fakulteta iz Beograda, Subotice, Niša, Ljubljane, Zagreba, Rijeke, Splita, Podgorice, Skoplja, Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Tuzle, Zenice, Mostara, Bihaća i Brčkog.

Cilj potpisanog Memoranduma je jačanje saradnje i podsticanje tržišnog nadmetanja između ekonomskih fakulteta iz regiona i time poboljšanje njihovog akademskog i administrativnog učinka.

Osim razmene profesora i studenata, dogovorena je saradnja u naučno istraživačkim projektima.

Dekani ekonomskih fakulteta podsećaju da je zadatak akademske zajednice da ide korak ispred politike ''da otvara prozore i ruši barijere koje u nekim segmentima, makar formalno posmatrano, postoje'', kaže Saša Ranđelović, prodekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Dekani ocenjuju da umrežavanje ekonomskih fakulteta daje dosta materijala za dvosmernu saradnju. Fakulteti poput ljubljanskog, beogradskog i sarajevskog već imaju međunarode akreditacije i voljni su da pomognu svojim kolegama na drugim fakultetima da i oni dobiju akreditacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.