NavMenu

Završena akvizicija Novosadske banke od strane Erste Bank- Vladimir Medan na čelu novog poslovodnog tima

Izvor: Danas Petak, 12.08.2005. 10:12
Komentari
Podeli

Republička Agencija za osiguranje depozita, osiguranje, obnovu i stečaj banaka (BRA) sa sedištem u Beogradu prenela je 83,3 odsto akcija Novosadske banke a.d. Novi Sad na Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank) na osnovu isplate kupoprodajne cene od 73,2 mil EUR.

Posle ispunjenja svih preduslova Ugovora o kupovini akcija od 15. jula 2005. između Erste Bank i BRA, koji se odnose na akviziciju Novosadske banke a.d., 9. avgusta 2005. strane su finalizovale transakciju, izvršivši prenos od 83,3 odsto akcija Novosadske banke za koje je Erste Bank platila 73,2 miliona evra.

Novosadska banka je sada zvanično članica snažne međunarodne grupe koja je vodeća kompanija u pružanju finansijskih usluga u poslovima sa stanovništvom sa nekih 12 miliona klijenata u srednjoj Evropi.

Na konstitucionalnoj sednici akcionara održanoj 9. avgusta 2005. izabrani su novo poslovodstvo i nadzorni organi banke. Preko svog Upravnog i Nadzornog odbora Novosadska banka će dobiti podršku od jednog broja visoko rangiranih direktora Erste Bank, među kojima su mr Reinhard Ortner - glavni finansijski direktor i član Upravnog odbora, dr Manfred Wimmer (izvršni direktor strateške organizacije), dr Andreas Klingen (izvršni direktor strateškog razvoja grupe), mr Peter Nemschak (izvršni direktor za poslove upravljanja rizikom u inostranstvu). Novi tim poslovodstva Novosadske banke predvodiće dr Vladimir Medan, sadašnji generalni direktor banke, koji je uspešno vodio banku kroz privatizacioni proces.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.