NavMenu

Rešavanje velikog problema iz prethodnih godina - "Gasop" isporučuje "Srbijašumama" 8 vozila za gašenje šumskih požara

Izvor: eKapija Petak, 05.09.2008. 14:18
Komentari
Podeli

Kompanija "Gasop" do kraja oktobra isporučiće JP "Srbija šume" osam specijalizovanih vozila za gašenje šumskih požara sa pratećom opremom i zaštitnom odećom za gasioce požara. Kako je istakla Milka Radojičić iz ove beogradske firme, ukupna vrednost ugovorenog posla dobijenog na tenderu je 31,8 miliona dinara (bez PDV), a reč je o vatrogasnim vozilima malih dimenzija, koje odlukuje visoka moć prohodnosti na inače, nepristupačnim šumskim terenima, čija je nosivost 3.500 kg.

Rezervoar za vodu, prema rečima Milke Radojičić, ima zapreminu od 800l, a prenosna pumpa omogućava i njegovo napajanje sa šumskih potoka ili bunara.

- Namenjeni su za brzu i hitnu intervenciju, gašenje požara pumpom, pritiska 170 bar i kapaciteta 21 lit/min, kao i držanje požara pod kontrolom do dolaska većih vatrogasnih formaciju u slučaju da je to potrebno – objašnjava Radojičićeva.

To su vozila, koja se gotovo po pravilu stacioniraju u blizini velikih šuma, u šumskim upravama ili gazdinstvima, i prva deluju u slučaju pojave vatre.

Inače, kompanija "Gasop" je generalni zastupnik nemačke kompanije "Ziegler", koja je jedan od najvećih kompanija na svetu kada su u pitanju vatrogasna vozila, ali i finske "Bronto SkyLift" poznate u svetu po vatrogasnim platformama. Posredstvom "Gasop" vatrogasne stanice u Novom Sadu, Beogradu i Nišu dobile su nedavno platforme za gašenje požara u zgradama visoke spratnosti, i spašavanja ljudi zahvaćenih požarom sa zgrada visine od 44 m do 54 m.

Navedene platforme i 16 navalnih vatrogasnih vozila isporučena MUP-u Srbije finansirala je Vlada Srbije iz Nacionalnog invensticionog plana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.