NavMenu

Grindex izvozi brusilice u Indiju i Kinu - Jedini proizvođač alatnih mašina na Balkanu nastavlja ulaganje u proizvodnju

Izvor: Novosti Subota, 14.10.2017. 11:19
Komentari
Podeli
(Foto: PathomP/shutterstock.com)
Sajam mašina za obradu metala, preciznog alata, produkcionih sistema i komponenata za automatizaciju EMO - Hanover, okupio je 2.200 izlagača iz 45 zemalja. Jedini predstavnik Srbije bila je kikindska firma Grindex, koja se predstavila novom mašinom.

- Nova mašina, sa četiri brusna kamena i najnovijim postupkom brušenja, najsavremenija je alatka ove vrste. Trudimo se da svake dve-tri godine usavršimo naše proizvode - ističe Jovan Bulatović, vlasnik firme Grindex.

Sajam u Hanoveru najveći je ove vrste u svetu i okuplja proizvođače i kupce alatnih mašina sa svih kontinenata.

- Pokušavamo da se probijemo na kinesko tržište. Počeli smo da izvozimo i u Indiju. Dve mašine za indijsko tržište treba da isporučimo do kraja godine - dodaje Bulatović.

Ipak, najveće tržište kikindskog preduzeća je Ruska Federacija, gde je velika potražnja za njihovim proizvodima. Godišnje se za firme u Rusiji izveze 25 mašina. Grindex je pre godinu i po kupio i dva pogona nekadašnje Livnice, Nodularni liv i pogon brusilica.

- U oba pogona dosta smo uložili, ali nismo pogrešili što smo ušli u ovu investiciju. Zaposlili smo i pedeset radnika, tako da Grindex sada ima ukupno 180 zaposlenih. U planu je i kupovina novih mašina koje će ubrzati mašinsku obradu - napominje Bulatović.

Kikinđani su, inače, jedini proizvođači alatnih mašina na Balkanu. Grindex proizvodi mašine za unutrašnje i spoljno okruglo brušenje, za brušenje navoja i složenih profila, koje se koriste u automobilskoj industriji za bušenje osovina, kolenastih vratila...
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.