NavMenu

Poreska uprava "zapečatila" 27 kafana u oktobru

Izvor: Tanjug Subota, 14.10.2017. 09:57
Komentari
Podeli
(Foto: CandyBox Images/shutterstock.com)
Zbog neizdavanja fiskalnih računa i rada na crno, inspektori terenske kontrole Poreske uprave naložili su privremeno zatvaranje 27 od 40 ugostiteljskih objekata (51,28%) u kojima su izvršili kontrolu poslovanja u toku prvih deset dana oktobra 2017.

Kontrolisani su ugostiteljski objekti u Pančevu, Beogradu, Rumi, Novom Sadu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Prokuplju, Žitorađi, Ražnju, Pirotu i Vlasotincu - sa naglaskom kontrola na manifestaciji "Oplenačka berba grožđa", održanoj u Topoli, saopštila je Poreska uprava.

Protiv odgovornih lica će biti pokrenut postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti.

Na manifestaciji "Oplenačka berba grožđa" su, kako se precizira, prilikom terenskih kontrola utvrđene nepravilnosti kod deset poreskih obveznika, kod kojih je pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti i izrečena je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

U pomenutim slučajevima utvrđene su nepravilnosti neevidentiranja celokupnog prometa preko fiskalnih kasa ili su zatečena angažovana lica bez regulisanog radnopravnog statusa (rad na crno).
Poreska uprava pdseća da je od januara do kraja septembra, kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa izvršena kod 5.176 poreskih obveznika na teritoriji Republike, pri čemu je vršena i provera radnopravnog statusa angažovanih radnika.

U 1.942 objekta (37,52%) utvrđene su nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti. Mera privremene zabrane obavljanja delatnosti izrečena je u 1.578 objekata (30,49%), navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.