Izvor: eKapija | Petak, 13.10.2017.| 12:18

Taypa otvara fabriku u pogonima Autotransporta - Turci planiraju i srednju tekstilnu školu u Kraljevu

(Foto: Ursa Major/shutterstock.com)
Turska tekstilna kompanija Taypa otvoriće proizvodni pogon u Kraljevu i zaposliti do 2.500 radnika, a useliće se u prostor Autotransporta nakon kupovine imovine iz stečaja i adaptacije prostora, prenosi sajt Grada Kraljeva.

- Mislim da je to jako dobra poruka – na zgarištu nekadašnjeg kraljevačkog giganta napravićemo novu fabriku, iz nečega što više ne postoji stvaramo nove fabrike i nova radna mesta - kazao je Terzić dodavši da će grad uraditi sve kako bi fabrika počela da radi što je ranije moguće.

- Više od godinu dana trajali su razgovori na najvišem državnom nivou oko otvaranja turske fabrike u Kraljevu - kaže Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i dodaje da su razgovori vođeni u tri faze i da posle tri decenije Kraljevo dobija novu fabriku.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo Aleksandra Nestorovića, Autotransport prvo mora da bude kupljen iz stečaja, ali ga ne kupuje grad Kraljevo.

- Investitor neće sve rušiti, ući će u rekonstrukciju postojećih objekata. Imamo dobru čeličnu konstrukciju, a biće urađene i analize i procene stanja. Imao sam priliku da vidim vizuelno isprojektovanu modernu fabriku - rekao je Nestorović dodavši da će investitori učiniti sve da izgrade srednju tekstilnu školu, s namerom da ona uđe u sistem našeg školstva, kako bi na završetku investicije imali obučen kadar.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.