NavMenu

GGF i Halkbanka obezbedili 5 mil EUR kredita za energetsku efikasnost u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.10.2017. 15:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: brizmaker/shutterstock.com)Ilustracija
Fond Green for Growth (GGF) odobrio je Halkbanci dugoročni kredit od 5 mil EUR za potrebe finansiranja energetske efikasnosti stambenih objekata u Srbiji. Deo kredita će biti usmeren na podršku kreditiranja budućih vlasnika stanova u energetski efikasnim zgradama, saopšteno je iz Halkbank.

Osim podrške u obezbeđivanju stambenih kredita za kupovinu stanova sa niskom potrošnjom energije, banka će nastaviti sa dugogodišnjom uspešnom praksom finansiranja projekata energetske efikasnosti u delu poboljšanja uslova stanovanja. Kredit sadrži i paket tehničke podrške GGF-a u pružanju obuke za sistem monitoringa ostvarenih ušteda, kao i aktivnosti informisanja javnosti u vezi sa prednostima stanovanja u energetski efikasnim zgradama, dodaje se u saopštenju.

Ovo je prva investicija fonda kada je u pitanju Halkbanka Beograd, koja je pre nego što je Halkbanka iz Turske preuzela 2015, poslovala pod imenom Čačanska banka.

- Čačanska banka je bila jedna od prvih banaka u zemlji koja je namenski finansirala projekte energetske efikasnosti, a partner GGF-a je postala 2011. godine - podseća se u saopštenju.

Kenan Bozkurt, CEO Halkbanke Beograd, rekao je da novom saradnjom sa GGF-om žele da pruže podršku fizičkim licima, preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima koja žele da investiraju u energetski efikasne projekte i time poboljšavaju svoje životno i poslovno okruženje.

- Posebno smo ponosni što možemo da predstavimo nove stambene kredite za kupovinu stanova u zgradama koje su izgrađene po najnovijim energetskim standardima. Realizacija ove saradnje je u skladu sa ciljem banke da promoviše održiv razvoj i investicione projekte koji imaju pozitivan uticaj na životnu sredinu. U Srbiji je naša banka bila pionir u finansiranju energetski efikasnih projekata i za nas je od izuzetnog značaja da ostanemo dosledni pružanju ove vrste podrške našim klijentima - rekao je Bozkurt.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.