Izvor: Indikator | Četvrtak, 12.10.2017.| 15:20

Energoinvest širi poslovanje u IT sektoru - Potpisani ugovori sa kompanijama SparkFun i Buck

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Sarajevski Energoinvest potpisao je ugovor o zastupništvu sa renomiranom američkom kompanijom SparkFun Electronics.

Ugovor se odnosi na nabavku opreme koju će Energoinvest koristiti u budućem poslovanju, kao i na ekskluzivno pravo distribucije i maloprodaje njihovih proizvoda. Ova saradnja daje kompaniji u BiH novu referencu i otvara nove mogućnosti u IT tehnologiji.

- Poznato je da je naša kompanija u prethodnom periodu organizovala niz radionica kojim je zaposlene obučila za primenu novih tehnologija u svrhu efikasnije pripreme i realizacije poslova. To su, pre svega, upravljanje dronom, konstruisanje i programiranje IoT elektronskih uređaja, te edukacija iz oblasti 3D dizajna i štampe. Implementacija proizvoda ovog partnera koristiće se za sklapanje uređaja za primenu novih tehnologija, kao što su 3D printeri, IoT elektronski uređaji, nadogradnja softvera za dron i druga softverska rešenja, koja će direktno olakšati realizaciju projekata, onih koji su u toku i svih budućih - saopštili su iz Energoinvesta.

Takođe navode da će nabavkom delova i opreme, kao i elektronskih komponenti preko SparkFun-a, konstruisati proizvode koji će biti znatno jeftiniji, a samim tim i konkurentniji na tržištu.

- Prodajom ovih komponenti i proizvoda omogućićemo da pojedinci i kompanije iz BiH zakorače u svet informacionih tehnologija na novi i prihvatljiviji način nego dosada - ističu.

Energoinvest je potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa beogradskom kompanijom Buck, koja se bavi proizvodnjom i projektovanjem inovativnih proizvoda za rasvetu svih vrsta prostora, visokog kvaliteta uz minimalni utrošak energije. Energoinvest će raditi softverska rešenja za pojedine proizvode Buck-a.

Jedan od planova za naredni period je zajednički nastup sa ovim partnerom, na domaćem i inostranom tržištu, kroz ponudu najnovijih rešenja u oblasti rasvete na tržištima gde je Energoinvest prisutan. Takođe, planirana je saradnja na projektima pametnih zgrada i gradova, saopšteno je iz sarajevske kompanije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.