Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.10.2017.| 13:07

Vlada Srbije odlučuje o akvaparku na Loznom kalemu - Aquaterra Solutions zainteresovana za gradnju

(Foto: Poznyakov/shutterstock.com)
Elaborat za izgradnju akvaparka na Loznom kalemu mogao bi da se nađe na Vladi već ove nedelje, kaže Miloš Milošević, gradski većnik Niša resorno zadužen za komunalna pitanja, prenose Niške vesti.

- Mi smo imali obavezu da uradimo elaborat, da taj elaborat verifikuje stručna komisija čije smo pozitivno mišljenje dobili, sada taj dokument mora da ide na Vladu. Ja mislim da će ovaj dokument ove nedelje da bude tema na Vladi a već sledeće nedelje mogli bi da pozovemo investitore - rekao je on.

Na ovoj lokaciji još lane najavljena je izgradnja akvaparka, a tokom aprila je potpisan Memorandum o razumevanju između Grada i crnogorske kompanije Aquaterra Solutions koja je izgradila akvapark u Budvi. Kompleks bi, kako su tada najavili, trebalo da sadrži otvoreni i zatvoreni deo, i da se prostire na 5,5 hektara.

- Mi već jednog investitora sigurno imamo ali je potrebno i dobro bi bilo da se javi još neko zainteresovan za izgradnju na Loznom kalemu - rekao je Milošević.

Maja ove godine Gradsko veće dalo je zeleno svetlo, sada to treba da uradi i Vlada kako bi bio raspisan javni oglas na koji bi trebalo da se jave potencijalni investitori.

Podsetimo, niški akvapark biće površine 9.000 kvadrata sa najmanje sedam bazena na otvorenom i zatvorenom prostoru. Vrednost investicije ne može biti manja od 9 mil EUR. Investitor je obavezan da dostavi gradu bankarsku garanciju u visini vrednosi zemljišta, da izgradi akvapark za maksimalno tri godine i da taj objekat radi najmanje pet godina.

Procenjeno je da bi u petogošnjem periodu ta investicija donela prihode gradu i državi od 310 miliona dinara. Stalno bi bilo zaposleno 40 ljudi, a u letnjim mesecima još 80.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.