Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.09.2008.| 12:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zašto tako malo gostiju i zaposlenih napušta Hotel „Holiday Inn“ ?

Beogradski hotel „Holiday Inn“, deo „InterContinental Hotels Group“, opravdao je reputaciju „nove zvezde“ na hotelskom tržištu Srbije. Generalni direktor Hotela Holiday Inn na Novom Beogradu, g.Thomas Pavlović izjavio je da su rezultati šetomesečnog poslovanja hotela dobri i da su u nekim segmentima nadmašili očekivanja. O detaljnim ciframa nije želeo da govori, jer kako kaže, javnost će biti upoznata sa finansijskim detaljima tek posle godinu dana poslovanja.

- Rezultati posle šest meseci nisu relevantni, pošto tek period od 12 meseci daje kompletnu sliku. U toku čitave godine za hotelijere postoje oscilacije, bolji i lošiji period, tako da bi prvi rezultati dali, možda, preoptimističnu sliku. Zato će decembar 2008. godine biti pravo vreme za publikovanje finansijskog izveštaja – objašnjava Pavlović u razgovoru za eKapiju.

Ovaj hotel, u rangu četiri zvezdice, namenjen je prevashodno poslovnoj klijenteli, a prema rečima našeg sagovornika, najčešći gosti od otvaranja bili su stranci. Gospodin Pavlović je s ponosom napomenuo da hotel već ima popunjenost u visini od 30% od stalnih gostiju, koji se hotelu redovno i rado vraćaju.

(Thomas Pavlović)

Zaposleni u hotelu su najviše zaslužni za kvalitet usluge – kaže Pavlović i naglašava da je fluktuacija radnika minimalna, tačnije iznosi 5%, što je vrlo dobar rezultat za prvu godinu rada, imajući u vidu da je prosečna migracija radne snage u novim hotelima oko 30%.

Kako kaže, taj rezultat je pokazatelj da je odabir kadrova pri otvaranju hotela bio dobar, kao i da su zaposleni dovoljno motivisani.

- Ulagali smo u obrazovanje i obuku zaposlenih i pre početka rada hotela, a nastavili smo istim tempom. Naši radnici imaju mogućnost da se kontinuirano edukuju. Organizujemo trening programe, imamo i četvoro stipendista – objašnjava Pavlović.

Prvi čovek „Holiday Inn“-a u Beogradu napominje da je hotel već opravdao očekivanje investitora.

Hotel se nalazi na izuzetnoj lokaciji, na uglu ulice Španskih boraca i Bulevara Milutina Milankovića na novom Beogradu, u neposrednoj blizini Save, Dunava i Arene „Beograd“. Odlično je povezan sa centrom grada i Aerodromom „Nikola Tesla“, u blizini Hotela nastaće i nova beogradska autobuska stanica i biznis centar. Tu je i EXPO XXI centar, a na stotinak metara je i Univerzitetsko naselje i Delta City.

(Hotel u Beogradu, kako je to počelo - sa tablom)

Istorijat

Prvi hoteli „Holiday Inn“ počeli su da se zidaju u Memfisu, država Tenesi u SAD, sredinom prošlog veka. Osnivač Kemons Vilson (Kemmons Wilsona, razočaran ponudom hotela duž glavnih američkih drumova kojima je prolazio sa porodicom na putu ka Vašingtonu, odlučio je da to promeni. Uz glavni put Memfis-Nešvil sazidao je hotel sa idejom da smeštaj ne bude mnogo skup, da bude porodičnog tipa i namenjen Amerikancima koji putuju zemljom.

Zahvaljujući inovatorskom duhu osnovača Kemmons Wilsona, već 1955. godine osnovana je „HOLIDAY INN Franchise“ čime je HOLIDAY INN postao prvi lanac na svetu koji je uveo i ovakav način poslovanja. Godine 1959. „HOLIDAY INN Franchise“ je prerasla u Međunarodnu Asocijaciju HOLIDAY INN i pod tim imenom posluje i danas.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.