NavMenu

Izgradnja fabrike Beko u Srbiji i dalje otvorena opcija

Izvor: N1 Četvrtak, 12.10.2017. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Kompanija Beko, koja je jedan od lidera u oblasti proizvodnje bele tehnike, otvorila je svoje predstavništvo u Srbiji 2015. godine. Za dve godine postali su jedan od najjačih brendova u Srbiji. Prema rečima direktora te kompanije Arela Atakola, eventualno otpočinjanje proizvodnje u Srbiji, o čemu se tada govorilo, i dalje je otvorena opcija.

- Imamo veoma brz i veliki rast, pa smo tako nedavno otvorili našu 18. fabriku i potpisali smo jedan ugovor u Indiji, koja će postati 19. lokacija. Kada postanemo lider u ovom regionu, što nije tako daleko, onda ćemo krenuti da "kuvamo" ideju. Sa druge strane, za skoro tri godine mi smo skoro utrostručili broj zaposlenih i kao što smo tada obećali, za tri godine imaćemo oko 100 zaposlenih ovde, bez proizvodnje - kaže Atakol.

Dodaje da je zadovoljan poslovnom klimom u Srbiji, ali da postoje neki problemi, kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama u ovom regionu, koji se moraju rešavati, poput usaglašavanje sa evropskim standardima.

- Investitori uvek traže stabilna tržišta, a Srbija postaje sve stabilnija - kaže Atakol.

Prema njegovim rečima, dolazak Beka na ovo tržište, ohrabrilo je još neke turske investitore, najviše u tekstilnoj i automobilskoj industriji.

- Zato se nadam da ćemo jednog dana razgovarati i o našoj investiciji. Imate obrazovane ljude, koji vole izazove, to je dobra klima za ulaganje. Ovo sam govorio kada sam dolazio ovde, sada sam potpuno siguran u to - naveo je direktor Beka Arel Atakol.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.