NavMenu

Metalac obeležio deceniju saradnje sa dizajnerima (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 11.10.2017. 15:30
Komentari
Podeli
Kompanija Metalac iz Gornjeg Milanovca organizovala je 5. i 6. oktobra, u beogradskoj galeriji Štab, retrospektivnu izložbu - misliMdizajn - povodom obeležavanja decenije saradnje sa dizajnerima.

Ovom retrospektivom, u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu, kompanija je želela da ukaže na neophodnost i smisao saradnje dizajnera i industrije.

Iz bogate palete, koja sadrži više od 2.000 radova i ideja dizajnera, za ovu priliku izdvojeni su proizvodi koji su doživeli uspeh na tržištu, kao i nagrađeni projekti koji će u budućnosti možda biti realizovani – kako na posuđu, tako i opremi za kuhinju. Radovi su dela Karima Rašida, Nikole Kneževića, Dušana Lazića i Slobodana Jelesijevića, kao i nagrađena dela studenata Fakulteta primenjenih umetnosti (FPU) u Beogradu, sa poslednja dva konkursa koje je Metalac realizovao sa fakultetom.

Inače, saradnja sa dizajnerima, obrazovnim institucijama, kao i organizacijama koje okupljanju umetnike, za Metalac je postala redovna praksa uz višestruku obostranu korist.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su i Dragoljub Vukadinović, predsednik Metalac grupe, i Zoran Blažina, dekan Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, kao i brojni poslovni partneri i prijatelji kompanije.

Deo predmeta koji su izloženi, kao i atmosferu iz galerije Štab, pogledajte u našoj galeriji!

Fotogalerija
Retrospektivna izložba kompanije Metalac - misliMdizajn
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.