Izvor: eKapija | Sreda, 11.10.2017.| 15:19

Uskoro regionalni portal privrednih registara Zapadnog Balkana

(Foto: Harry Huber/shutterstock.com)
Direktor Agencije za privredne registre Republike Srbije (APR) Zvonko Obradović izjavio je u Skoplju da privrednici regiona ne poznaju granice, zbog čega je neophodno i da se regionalno povezuju i zvanični privredni registri zemalja sa prostora jugoistočne Evrope, prenosi sajt Vlade Srbije.

Obradović je na skupu povodom obeležavanja 15. godina rada Centralnog registra Makedonije najavio da će zvanični registri Srbije i Makedonije od 2018. godine početi sa pružanjem poslovnih informacija i podataka iz zvaničnih registara na regionalnom nivou, preko Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana.

- Od početka naredne godine, usluge iz registara prvo će početi da pružaju Agencija za privredne registre i Centralni registar Republike Makedonije, dok su interes za povezivanje preko regionalne IT platforme iskazale Slovenija, Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora - istakao je on.

Projekat je predviđen Memorandumom o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vezi sa saradnjom u podršci investicionoj klimi i inicijativi za upravljanje za Srbiju.

Implementacija projekta zasnovana je na Ugovoru o dodeli granta Srbija: Razvoj regionalnog IT portala privrednih registara Zapadnog Balkana, potpisanog između APR-a i Evropske banke za obnovu i razvoj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.