Izvor: eKapija | Utorak, 10.10.2017.| 08:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završeno uređenje Pukovačke pijace kod Doljevca - Novac stigao iz programa EU Progres

Ilustracija (Foto: I.Vukša)
Prodavci voća, povrća, ali i druge robe, sada će imati bolje uslove da trguju na jednoj od najvećih pijaca na jugoistoku Srbije, koja se nalazi u Pukovcu, pišu Južne vesti. Oko 2.000 kvadrata je pokriveno, a uređen je prostor za oko 180 tezgi kao i parking mesta.

Pijaca, koja postoji još od 1936. godine, obnovljena je sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske.

Predsednik Opštine Doljevac, na čijoj se teritoriji nalazi i selo Pukovac, Goran Ljubić kaže da na teritoriji Doljevca postoji oko 3.800 poljoprivrednih gazdinstava.

- Ovaj projekat vredan skoro 200.000 EUR, omogućio je da poljoprivredni proizvođači iz Doljevca i okolnih opština imaju bolje uslove za prodaju svojih proizvoda, siguran plasman i mogućnost da ostvare veće prihode - rekao je Ljubić.

On je dodao da će sledeće godine biti izgrađeni i lokali oko ove pijace. Opštinsko veće je, kako navodi, usvojilo Odluku o pijacama i Pravilnik o načinu izdavanja i korišćenju prodajnih mesta na pijaci koji regulišu način rada ovog prostora.

Inače, Doljevac je jedna od opština u koju, posredstvom programa EU Progres, EU i Vlada Švajcarske ulažu ukupno 24,46 mil EUR da bi ojačali lokalnu administraciju, stvorili povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede, i poboljšali sprovođenje politika u oblasti socijalne inkluzije, navode Južne vesti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.