Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.10.2017.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Digitalni sistem overe zdravstvenih knjižica štedi 1,5 mil EUR godišnje

Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predstavila je danas u direkciji kompanije Delhaize Serbia novi digitalni sistem za automatsku overu kartica zdravstvenog osiguranja, ukazavši da se na taj način pravi ušteda od oko 500.000 sati za privredu, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Brnabić je, sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, predstavila novi digitalni sistem čijom je primenom nestao veliki birokratski teret za poslodavce i ostvarena ušteda u privredi od najmanje 1,5 mil EUR godišnje.

Premijerka je ocenila da je završen veliki posao i da od 1. oktobra poslodavci mogu da overe knjižice bez odlaska na šalter, dodavši da se tako privrednicima štedi vreme koje su gubili na šalterima RFZO.

Ona je objasnila da to još ne važi za paušalce i poljoprivrednike koji zdravstvene knjižice overavaju po staroj proceduri, te da se nada da će i oni do polovine 2018. godine to moći da učine bez odlaska na šalter, prenosi sajt Vlade Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.