Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.10.2017.| 14:21

Požarevac gradi pešačko-biciklističke staze - Rok za projektante 11. novembar

Požarevac želi da izgradi pešačko-biciklističke staze kojima bi taj grad bio povezan sa Kostolcem, Ljubičevom i Poljanom. Cilj je da se poveća bezbednost pešaka i biciklista na prometnim deonicama državnih puteva. Za ovu godinu raspisana je javna nabavka za projektovanje staza koje bi se gradile u nekoliko faza, piše Boom93.

Između Požarevca i Kostolca gotovo da ne postoji trotoar za pešake. Od Trudbeničke ulice u Kostolcu, kroz Klenovnik i Ćirikovac, do skretanja u ulicu Prote Mateje u Požarevcu, pešaci su prinuđeni da se kreću kolovozom državnog puta. Na deonici od Ulice 28. marta u Požarevcu do Trudbeničke u Kostolcu predviđa se mogućnost izgradnje pešačkih i biciklističkih staza, kao i kombinovane pešačko-biciklističke staze. Prva faza radila bi se u Požarevcu u Ulici Vojske Jugoslavije u dužini od 1.630 metara.

Iako Grad Požarevac često promoviše ergelu u Ljubičevu kao turističku uzdanicu, ali i kao mesto za odmor i rekreaciju, ne postoji pešačka ni biciklistička staza koja naselje Ljubičevo i Moravsku lagunu povezuje sa Požarevcem. Namera je da se u tri faze izgradi pešačko-biciklistička staza od ulice Đure Jakšića, preko petlje, do železničkog mosta na Velikoj Moravi.

Pešačko-biciklističkom stazom Požarevac bi trebalo da se poveže i sa naseljima Lučica, Prugovo i Poljana. Takva staza već postoji do Lučice, a u dve faze bi se izgradnja nastavila preko Prugova do Poljane i kroz samo selo, prenosi Boom93.

Javna nabavka je podeljena u tri partije i svaka vredi po 416.666 dinara bez PDV-a, odnosno ukupno 1.249.998, bez poreza.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, rok za dostavljanje ponuda je 11. novembar do 10 časova, a njihovo javno otvaranje održaće se istog dana u prostorijama Gradske uprave Požarevca od 11 časova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.