NavMenu

Centar Jaki mladi dobar primer karijernog vođenja i savetovanja

Izvor: eKapija Ponedeljak, 09.10.2017. 10:25
Komentari
Podeli
Sa dodele priznanjaSa dodele priznanja
SOS Dečija sela Srbija osvojila su prvu nagradu na drugom nacionalnom Euroguidance takmičenju dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, za centar Jaki mladi koji je otvoren u okviru programa Jaki mladi – podrška zapošljavanju. Takmičenje je organizovala Fondacija Tempus kao nacionalni centar Evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju Euroguidance, saopšteno je iz SOS Dečijih sela Srbija.

U okviru Pete nacionalne Euroguidance konferencije, priznanje je primila Aleksandra Grubin, menadžerka programa Jaki mladi – podrška zapošljavanju, koji se sprovodi u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima, uz sufinansiranje nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj.

Osnovna uloga centra Jaki mladi je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali ili imaju status deteta bez roditeljskog staranja i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.


Korisnici usluga Centra dobijaju edukacije, mogućnosti za pohađanje plaćenih obuka i kurseva, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa željama i potrebama.

Do sada je uvodnu obuku u Centru pohađalo 52 mladih ljudi. Priliku da razgovara sa poslodavcima dobilo je njih 39, dok je 14 mladih završilo stručne obuke i dobilo novo zanimanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.