Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.10.2017.| 10:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Centar Jaki mladi dobar primer karijernog vođenja i savetovanja

Sa dodele priznanja
SOS Dečija sela Srbija osvojila su prvu nagradu na drugom nacionalnom Euroguidance takmičenju dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, za centar Jaki mladi koji je otvoren u okviru programa Jaki mladi – podrška zapošljavanju. Takmičenje je organizovala Fondacija Tempus kao nacionalni centar Evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju Euroguidance, saopšteno je iz SOS Dečijih sela Srbija.

U okviru Pete nacionalne Euroguidance konferencije, priznanje je primila Aleksandra Grubin, menadžerka programa Jaki mladi – podrška zapošljavanju, koji se sprovodi u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima, uz sufinansiranje nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj.

Osnovna uloga centra Jaki mladi je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali ili imaju status deteta bez roditeljskog staranja i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.

Korisnici usluga Centra dobijaju edukacije, mogućnosti za pohađanje plaćenih obuka i kurseva, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa željama i potrebama.

Do sada je uvodnu obuku u Centru pohađalo 52 mladih ljudi. Priliku da razgovara sa poslodavcima dobilo je njih 39, dok je 14 mladih završilo stručne obuke i dobilo novo zanimanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.