Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.10.2017.| 09:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na poslovnim susretima Marketplace 2017 u Beču učestvovalo 11 kompanija iz Srbije

Ilustracija (Foto: Lisa S./shutterstock.com)
Na međunarodnim poslovnim susretima Marketplace 2017 u Beču učestvovalo je 11 kompanija iz Srbije - Al Grosso, Beotim, DTD Ribarstvo, M&L International, Metro Cash and Carry, Trijera, Ahold Delhaize Srbija, Domaća trgovina, Mercator, Silbo i Univerexport. Predstavnici ovih firmi imali su priliku da se na više od 120 sastanaka sa austrijskim kompanijama upoznaju sa kvalitetom tradicionalnih proizvoda: vinima, slatkišima, sirevima i ostalim mlečnim prerađevinama, mesom i mesnim prerađevinama, organskom hranom i sokovima, proizvodima od ribe.

Kako se navodi na sajtu Privredne komore Srbije, skup u Beču organizovan je sa ciljem da se kupci i distributeri hrane i pića, kao i stručnjaci u maloprodaji i veleprodaji iz celog sveta, upoznaju sa proizvođačima hrane i pića iz Austrije.

Na ovogodišnjim poslovnim susretima, koji su održani 4. oktobra, učestvovalo je više od 165 kompanija iz celog sveta, kojima je tradicionalnu hranu i piće iz Austrije predstavilo oko 90 proizvođača iz ove zemlje, a organizovano je više od 1.200 poslovnih sastanaka.

U plenarnom delu skupa učesnike Marketplace 2017 pozdravili su Mihael Oter, novi direktor Advantage Austria i Mihael Blas, predsednik Agrarmarkt Austrija.

Takođe, predstavnici Evropske mreže preduzetništva Austrije promovisali su svoje usluge i pozvali sve zainteresovane kompanije da se uključe u bazu poslovne saradnje i kontaktiraju svoje lokalne kancelarije zadužene za sprovođenje aktivnosti u okviru Evropske mreže preduzetništva.

Privredna komora Srbije je koordinator konzorcijuma koji sprovodi projekat Evropske mreže preduzetništva u Srbiji, navedeno je.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.