NavMenu

Jahorina spremna za novu sezonu - Popularno skijalište dobija sistem za veštačko osneživanje, sređuje puteve i parkirališta...

Izvor: eKapija Nedelja, 08.10.2017. 20:40
Komentari
Podeli
Jahorina (Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)Jahorina
Na nedavno održanoj konferenciji za novinare, u hotelu Bistrica na planini Jahorina, predstavljene su investicije i zimski sadržaji ove olimpijske planine za predstojeću zimsku sezonu.

Kako je saopšteno iz Olimpijski centar Jahorina, popularno skijalište biće uređivano prvi put od čuvenih Olimpijskih igara, a predmet ulaganja će pored samih skijaških staza, novih prilaza ski centru i putokaza, biti i novi sistem za veštačko osneživanje, koji će skijašku sezonu produžiti čak na 130 dana.

- Planiramo realizaciju veoma velikih i zahtevnih projekata, kao što su uređenje i prosecanje novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnja akumulacionog jezera koje će se koristiti i u letnjoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnja vetroustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše i poslednja faza – izgradnja sistema za veštačko osnežavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umesto 60 dana koliko sada iznosi - objašnjava direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Rast prihoda

Rukovodstvo Olimpijskog Centra Jahorina istaklo je i izvanredne rezultate koje je ovaj zimski sportski centar ostvario u septembru 2017. godine, u odnosu na septembar 2016. godine, gde zabeleženi rast prihoda iznosi čak 285%, a ostvarene su i velike uštede u svim segmentima.

- Osim novina radimo i na rešavanju postojećih problema, stav novog menadžmenta je da ne okrećemo glavu ni od jednog problema, pa smo tako već krenuli u rešavanje uređenja prilaznih puteva u saradnji sa JP Putevi Srpske, uređenja i obeležavanja prilaznih punktova sa osvetljenjem, uređenja više parking prostora na Jahorini, kao i ostvarivanja ušteda u svim segmentima poslovanja - naglasio je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Besplatna škola skijanja

Olimpijski centar Jahorina potpisao je ugovor sa Opštinom Pale o besplatnom korišćenju skijališta Jahorina za decu osnovnih i srednjih škola sa te opštine, u cilju afirmacije skijanja kao sporta i podsticanja mladih da se njime bave.

- Ovo je samo početak saradnje i nadam se da će trajati duži niz godina i da ćemo osetiti rezultat i povećati broj dece koja se odlučuju za skijanje i zdrav život - rekao je Ljevnaić.

Realizacijom navedenih investicija, Jahorina će se vratiti na mapu uspešnih evropskih skijaških destinacija, te će se povratiti poverenje i sigurnost u skijanje na Jahorini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.